November 23, 2025

Epres tiramisu?!

Epres tiramisu?!

Ettél már TIRAMISUT FELTÚRBÓZVA? Gyere, és megmutatom, hogyan csinálom én. Az igazi olasz tiramisu recept alapján mintáztam, szóval csalódásra semmi ok 😊

 

Hozzávalók:

·         500g eper

·         Cukor

·         Porcukor

·         6 tojás

·         500g mascarpone

·         400g babapiskóta

·         Vanília aroma

·         Citromlé és héj

Eszközök, melyekre szükséged lehet:

·         Clean Pack

·         Starter Box

 

Elkészítés:

Eperszósz

Az eperből 400g-ot botmixer-rel pépesítek, és felrakom egy fazékba 8 ek. cukor, egy kis citromlé és héj társaságában forrni. Addig a maradék 100g epret felkockázom. Ha felforrt a szószunk, az egyveleg 90%-át vegyük ki a fazékból és tegyük félre kihűlni. Addig a fazékban hagyott kis adaghoz hozzáadom a felkockázott epret, mellé pedig még 6 ek. cukrot, és hőkezelem egy kicsit. Ez a két féle eperszósz fog kelleni a sütinkhez.

 

Krém

A tojásokat kettéválasztom. A sárgájához adok 5 ek. cukrot, majd egy habverővel habosra verem. A fehérjével ugyan ezt csinálom, csak itt egy csipet só társaságában, illetve addig verem fel, ameddig kemény hab nem lesz belőle. A kemény habhoz adom a mascarponét és a sárgájás-cukros habot, majd összekeverem óvatosan, felfele irányuló mozdulatokkal. Ha édesebben szereted, a végén keverhetsz bele egy kis porcukrot is!

 

Összeállítás

Vegyél elő egy erre alkalmas tálat. Az első réteg abból áll, hogy a babapiskótákat jól beleforgatom az először elkészített eperszószba. Szorosan egymás mellé rakom a tál alján, ezt követően pedig rálocsolok pár kanálnyit az eperkockás-cukros szószból. A végén jöhet rá a tojásos-mascarponés krém, majd így ismételtem a rétegeket, ameddig a tál tele nem lesz. Már csak annyi a teendőnk, hogy egy éjszakára a hűtőbe tesszük, hogy összeálljon. A kivétel után díszítettem eperszeletekkel.

 

 

Ha kíváncsi vagy, ahogy az osztálytársaim megkóstolják, akkor kattints ide!

Leave a comment