Olasz finomságok

  • Epres tiramisu?!

    Epres tiramisu?!

    Ettél már TIRAMISUT FELTÚRBÓZVA? Gyere, és megmutatom, hogyan csinálom én. Az igazi olasz tiramisu recept alapján mintáztam, szóval csalódásra semmi ok 😊

     

    Hozzávalók:

    ·         500g eper

    ·         Cukor

    ·         Porcukor

    ·         6 tojás

    ·         500g mascarpone

    ·         400g babapiskóta

    ·         Vanília aroma

    ·         Citromlé és héj

    Eszközök, melyekre szükséged lehet:

    ·         Clean Pack

    ·         Starter Box

     

    Elkészítés:

    Eperszósz

    Az eperből 400g-ot botmixer-rel pépesítek, és felrakom egy fazékba 8 ek. cukor, egy kis citromlé és héj társaságában forrni. Addig a maradék 100g epret felkockázom. Ha felforrt a szószunk, az egyveleg 90%-át vegyük ki a fazékból és tegyük félre kihűlni. Addig a fazékban hagyott kis adaghoz hozzáadom a felkockázott epret, mellé pedig még 6 ek. cukrot, és hőkezelem egy kicsit. Ez a két féle eperszósz fog kelleni a sütinkhez.

     

    Krém

    A tojásokat kettéválasztom. A sárgájához adok 5 ek. cukrot, majd egy habverővel habosra verem. A fehérjével ugyan ezt csinálom, csak itt egy csipet só társaságában, illetve addig verem fel, ameddig kemény hab nem lesz belőle. A kemény habhoz adom a mascarponét és a sárgájás-cukros habot, majd összekeverem óvatosan, felfele irányuló mozdulatokkal. Ha édesebben szereted, a végén keverhetsz bele egy kis porcukrot is!

     

    Összeállítás

    Vegyél elő egy erre alkalmas tálat. Az első réteg abból áll, hogy a babapiskótákat jól beleforgatom az először elkészített eperszószba. Szorosan egymás mellé rakom a tál alján, ezt követően pedig rálocsolok pár kanálnyit az eperkockás-cukros szószból. A végén jöhet rá a tojásos-mascarponés krém, majd így ismételtem a rétegeket, ameddig a tál tele nem lesz. Már csak annyi a teendőnk, hogy egy éjszakára a hűtőbe tesszük, hogy összeálljon. A kivétel után díszítettem eperszeletekkel.

     

     

    Ha kíváncsi vagy, ahogy az osztálytársaim megkóstolják, akkor kattints ide!

    Olvasás folytatása
  • A tökéletes NÁPOLYI PIZZA otthon?!

    A tökéletes NÁPOLYI PIZZA otthon?!

    A tökéletes pizza

    Hozzávalók:

    ·         50 dkg liszt

    ·         víz (amennyit felvesz, a titka az, hogy érzésre öntsd hozzzá.)

    ·         10 g élesztő

    ·         1 evőkanál só

    Szükséged lehet rá:

    ·         Üveg olajspray

    ·         CleanPack

    Elkészítés:

    1. Minden száraz hozzávalót keverj el egy tálban.
    2. Adagold addig hozzá a langyos vizet, ameddig egy kissé ragadós, rugalmas tésztát kapsz.
    3. Lefedve a hűtőben olívaolajjal kifújt tálban keleszd minimum 8 órát. (24-48 a legjobb.)
    4. Sütés előtt 1,5-2 órával vedd ki a megkelt tésztát, oszd 4 részre, majd formázz egyforma golyókat belőle.
    5. Fújj ki egy tepsit vagy egy tálcát olívaolajjal, majd tedd rá a golyókat, és hagyd őket pihenni lefedve a sütésig.
    6. Melegítsd elő a sütőt a legmagasabb hőfokon. (átlagosan 230°C)
    7. Vegyél elő egy tésztagolyót, forgasd meg búzadarában, majd sima felületen középről haladva, úgy nyújtsd ki, hogy a levegőt a széle felé nyomkodd.
    8. Tedd a sütőpapírral kibélelt tepsire, majd vékonyan kend meg a szósszal, utána pedig rakd rá a kívánt feltéteket.
    9. Süsd kb. 8–12 percig, amíg a széle aranybarna és ropogós lesz.
    10. Vágd fel pizzavágóval szeletekre, és tálald forrón!

     

     

    A szószt az olaszok is így csinálják:

    1.       Egy darabolt paradicsomkonzervet önts ki egy tálba, majd a kezeddel nyomkodd szét a paradicsomokat addig, ameddig sűrű nem lesz.

    2.       Utána sózd meg, keverd el benne, és kész is vagy.

    Extra tippek haladóknak:

    ·         Ha pizzakövön sütsz, sokkal ízletesebb, levegősebb és ropogósabb tésztát kapsz.

    ·         48 óráig keleszd a tésztát, hogy elérd a legjobb eredményt!

    ·         Sose rakj a tetejére ketchupot, majonézt, és egyéb dolgokat, csak a friss bazsalikom, olívaolaj, prosciutto, és a burrata megengedett (az olaszok szerint)!

    ·         Mindig fejleszd magad! Ez a 4 hozzávaló csodákra képes, ha jól vannak kalkulálva a mennyiségek. A sokadik sütésnél már ne mérj, csak érzésre csináld, úgy lesz a legtökéletesebb a tészta!

     

    Videós segítséghez kattints ide!

    Olvasás folytatása

Ne maradj le semmiről!

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy személyre szabott receptekhez, extra akciókhoz, és elsőbbségi értesítésekhez juss!