Ettél már TIRAMISUT FELTÚRBÓZVA? Gyere, és megmutatom, hogyan csinálom én. Az igazi olasz tiramisu recept alapján mintáztam, szóval csalódásra semmi ok 😊
Hozzávalók:
· 500g eper
· Cukor
· Porcukor
· 6 tojás
· 500g mascarpone
· 400g babapiskóta
· Vanília aroma
· Citromlé és héj
Eszközök, melyekre szükséged lehet:
Elkészítés:
Eperszósz
Az eperből 400g-ot botmixer-rel pépesítek, és felrakom egy fazékba 8 ek. cukor, egy kis citromlé és héj társaságában forrni. Addig a maradék 100g epret felkockázom. Ha felforrt a szószunk, az egyveleg 90%-át vegyük ki a fazékból és tegyük félre kihűlni. Addig a fazékban hagyott kis adaghoz hozzáadom a felkockázott epret, mellé pedig még 6 ek. cukrot, és hőkezelem egy kicsit. Ez a két féle eperszósz fog kelleni a sütinkhez.
Krém
A tojásokat kettéválasztom. A sárgájához adok 5 ek. cukrot, majd egy habverővel habosra verem. A fehérjével ugyan ezt csinálom, csak itt egy csipet só társaságában, illetve addig verem fel, ameddig kemény hab nem lesz belőle. A kemény habhoz adom a mascarponét és a sárgájás-cukros habot, majd összekeverem óvatosan, felfele irányuló mozdulatokkal. Ha édesebben szereted, a végén keverhetsz bele egy kis porcukrot is!
Összeállítás
Vegyél elő egy erre alkalmas tálat. Az első réteg abból áll, hogy a babapiskótákat jól beleforgatom az először elkészített eperszószba. Szorosan egymás mellé rakom a tál alján, ezt követően pedig rálocsolok pár kanálnyit az eperkockás-cukros szószból. A végén jöhet rá a tojásos-mascarponés krém, majd így ismételtem a rétegeket, ameddig a tál tele nem lesz. Már csak annyi a teendőnk, hogy egy éjszakára a hűtőbe tesszük, hogy összeálljon. A kivétel után díszítettem eperszeletekkel.
Ha kíváncsi vagy, ahogy az osztálytársaim megkóstolják, akkor kattints ide!