November 22, 2025

A tökéletes NÁPOLYI PIZZA otthon?!

A tökéletes NÁPOLYI PIZZA otthon?!

A tökéletes pizza

Hozzávalók:

·         50 dkg liszt

·         víz (amennyit felvesz, a titka az, hogy érzésre öntsd hozzzá.)

·         10 g élesztő

·         1 evőkanál só

Szükséged lehet rá:

·         Üveg olajspray

·         CleanPack

Elkészítés:

  1. Minden száraz hozzávalót keverj el egy tálban.
  2. Adagold addig hozzá a langyos vizet, ameddig egy kissé ragadós, rugalmas tésztát kapsz.
  3. Lefedve a hűtőben olívaolajjal kifújt tálban keleszd minimum 8 órát. (24-48 a legjobb.)
  4. Sütés előtt 1,5-2 órával vedd ki a megkelt tésztát, oszd 4 részre, majd formázz egyforma golyókat belőle.
  5. Fújj ki egy tepsit vagy egy tálcát olívaolajjal, majd tedd rá a golyókat, és hagyd őket pihenni lefedve a sütésig.
  6. Melegítsd elő a sütőt a legmagasabb hőfokon. (átlagosan 230°C)
  7. Vegyél elő egy tésztagolyót, forgasd meg búzadarában, majd sima felületen középről haladva, úgy nyújtsd ki, hogy a levegőt a széle felé nyomkodd.
  8. Tedd a sütőpapírral kibélelt tepsire, majd vékonyan kend meg a szósszal, utána pedig rakd rá a kívánt feltéteket.
  9. Süsd kb. 8–12 percig, amíg a széle aranybarna és ropogós lesz.
  10. Vágd fel pizzavágóval szeletekre, és tálald forrón!

 

 

A szószt az olaszok is így csinálják:

1.       Egy darabolt paradicsomkonzervet önts ki egy tálba, majd a kezeddel nyomkodd szét a paradicsomokat addig, ameddig sűrű nem lesz.

2.       Utána sózd meg, keverd el benne, és kész is vagy.

Extra tippek haladóknak:

·         Ha pizzakövön sütsz, sokkal ízletesebb, levegősebb és ropogósabb tésztát kapsz.

·         48 óráig keleszd a tésztát, hogy elérd a legjobb eredményt!

·         Sose rakj a tetejére ketchupot, majonézt, és egyéb dolgokat, csak a friss bazsalikom, olívaolaj, prosciutto, és a burrata megengedett (az olaszok szerint)!

·         Mindig fejleszd magad! Ez a 4 hozzávaló csodákra képes, ha jól vannak kalkulálva a mennyiségek. A sokadik sütésnél már ne mérj, csak érzésre csináld, úgy lesz a legtökéletesebb a tészta!

 

Videós segítséghez kattints ide!

Leave a comment